Kao što smo već najavili, ove godine na Šalati će debitirati Superkup Oskar Kadrnka u kojem će se sučeliti osvajači dva memorijala za Oskara Kadrnku. Osvajač “Memorijalnog turnira Oskar Kadrnka”, koji je ove sezone doživio premijeru u Gračanima je ekipa MNK Sasina, a osvajač “Memorijalnog turnira ‘Prijatelji za Oskara'” je ekipa KAB Studio.

>> Na Šalati će debitirati i prvi Superkup Oskar Kadrnka

Superkup Oskara Kadrnke igra se u poluvremenu utakmice Futsal Dinamo – Šibenik 1983, a prenosit će se na TV i YouTube kanalu Hrvatske nogometne televizije.

>> Osam stvari koje morate znati o osmoj Šalati

Ekipe će na Šalati nastupiti u sljedećim sastavima:

KAB Studio: Denis Dervishi, Rey Ferenčina, Sven Rastovski, Filip Jelušić, Marko Čuljak, Filip Mlađenović, Josip Kujundžić; Voditelj: Karlo Žunić

MNK Sasina: Patrik Krnjaić, Filip Domiter, Enis Seferović, Filip Novak, Kiko Dragaš Selaković, David Kovačić, Marko Ivković, Matej Jurić; Voditelj: Fran Vukelić

“Očekujemo dobru i napetu tekmu u sjajnom ambijentu Šalate. Znamo da su dobra ekipa jer sam ih gledao na turniru u Gračanima. Mislim da su zasluženo osvojili turnir jer su pokazali da su najkompletnija momčad. Bit će ih teško svladati, ali naravno da idemo po ‘kantu’”, ovim riječima nam je utakmicu najavio Filip Jelušić, voditelj ekipe KAB Studio. Na pitanje igra li se bolji nogomet na Šubiću ili na Gračanima, diplomatski je odgovorio: “Mislim da ćemo to saznati u nedjelju, haha.”

Utakmici će iz prvog reda svjedočiti i Fran Vukelić, bivši polaznik naše Škole futsala koji je dio ekipe s Gračana. “Turnir je nastao kako bi Oskar i u doslovnom smislu ostao zauvijek među nama. Mislim da je nadmašio sva očekivanja i ekipama i organizacijom. Igrač Gimke Blaž Komljenović je došao na ideju da se prijavimo što smo s veseljem prihvatili. Složili smo opaku momčad koja bi se borila i za naslov prvaka države, ali rezultat tu ipak nije u prvom planu. Ne znam hoću li nastupiti zbog obaveza na velikom nogometu, ali ću svakako biti nazočan. Dečki su u kontaktu s ekipom iz Šubića i svi jedva čekaju tekmu”, rekao nam je pa dodao: “S nama je igrao i Filip Novak koji je ove sezone bio jedno od najugodnijih iznenađenja lige.”