Sitno brojimo do početka osme športsko-navijačke manifestacije Dinamo na Šalati koja će se održati 11. i 12. rujna na kultnom zagrebačkog stadionu. Zbog zagrebačkog potresa koji je smanjio kapacitet tribina, protokolarno-birokratskih procedura uzrokovanih COVID-om, ali i tri događaja koji će se održati kroz dva dana Šalate – završnica Trofeja Dinamo, Superkup Oskar Kadrnka i utakmica Dinamo – Šibenik 1983 – logično je da postoji dosta pitanja i nedoumica oko te osme Šalate…

Samim time donosimo vam osam najbitnijih stvari koje morate znati o osmoj Šalati.

1. Predstavljanje nove momčadi i oproštaj Danijela Bešlića

Ovog ljeta Futsal Dinamo je doživio kadrovske promjene. Nikola Milojević preuzeo je predsjedničku funkciju od Matije Đulvata koji je postao novim trenerom kluba. U klub su stigli Antonio Konsuo i Ante Piplica, a prvoj momčadi priključila su se i četiri juniora. S druge strane, klub su napustili Hrvoje Penava, Daniel Matković i Mario Herceg, Antonio Vuk ostaje u klubu, ali kao trener u mladim kategorijama, dok će na Šalati svoju posljednju utakmicu u plavom dresa odigrati vratar Danijel Bešlić. Ova momčad prvi put će se predstaviti svojim navijačima 12. rujna u 19:30 protiv MNK Šibenika 1983, novog hrvatskog prvoligaša, koji također funkcionira prema članskom principu, a na utakmicama ima podršku navijačke skupine Funcuti.

> Posljednja Šalata Danijela Bešlića: Prva mi je još uvijek najdraža, a skandiranje tribina biram ispred dobitka na lotu

2. Nikad zanimljivija završnica Trofeja Dinamo

Na Šalati ćemo saznati četvrtog osvajača malonogometnog natjecanja Trofej Dinamo. Na završnom turniru gledat ćemo šest najboljih malonogometnih momčadi, a, zanimljivo, četiri najbolje rangirane u ‘regularnom’ dijelu sudjelovale su na sva tri ‘kvalifikacijska’ turnira. Na turniru u Dugavama, Velikoj Gorici i na Črnomercu imali smo tri različita pobjednika. Dvije poliklinike, Cvjetno Poliklinika Milojević (osvajač Gorice) i SZZG Poliklinika Ribnjak (osvajač Črnomerca), na Šalatu dolaze kao prvi kandidati za naslov. Osvajači Dugava KTechnologies te dvostruki finalisti (Dugave i Črnomerec) Građanska udruga Dugave imaju kvalitetu da dođu do prestižne titule, a Megaton DinsarPizzeria Viva su autsajderi samo na papiru, na turnirima su dokazali da se mogu nositi sa svim ekipama na završnici. Finale turnira igra se u nedjelju u 18:15, neposredno pred početak utakmice Futsal Dinama.

> TD Šalata 2021: Šest ekipa u lovu na 20.000 kuna (RASPORED I SATNICA)

3. Premijerno izdanje Superkupa Oskar Kadrnka

Na Šalati 2021 gledat ćemo premijerno izdanje utakmice između osvajača memorijala Prijatelji za Oskara koji se treći put održao na terenima u Šubićevoj i osvajača memorijala Oskar Kadrnka koji se premijerno ove godine održao u Gračanima. Turnir na Šubiću osvojila je ekipa KAB Studio koja je u finalu bila bolja od juniora Futsal Dinama, a turnir u Gračanima osvojila je ekipe MNK Sasina čije je boje, između ostalih, branio i Dinamov bivši junior, a danas nogometaš Kustošije Fran Vukelić. Superkup Oskar Kadrnka igra se u nedjelju, u poluvremenu utakmice Futsal Dinamo – Šibenik 1983 s početkom u 20 sati.

4. Ulaznice za tri tribine

Kako je zagrebački potres iz funkcije izbacio stare drvene tribine Šalate, publika će biti smještena na dvije kamene (zapad i sjever) i jednoj montažnoj tribini (jug). Na bijeloj tribini (zapadna) stajat će Bad Blue Boysi, žuta (sjeverna) namijenjena je za ostale navijače, kao i plava (južna). Svi vlasnici godišnjih ulaznica za sezonu 2020/21 imaju pravo preuzeti ulaznicu za plavu tribinu u Bad Blue Boys Fan shopu (Ilica 37). Plavi prijatelji kluba mogu preuzeti ulaznicu iz prethodnu najavu klubu u inbox ili na broj telefona 0915104746. Cijena svih ulaznica iznosi 50 kuna, a možete ih nabaviti u BBB Fan Shopu od 12 do 20 sati ili na donjem ulazu na Šalati u subotu i nedjelju.

> Ulaznice za Dinamo na Šalati puštene u prodaju

Tlocrt Šalata 2021

Info tlocrt na osmoj Šalati

5. COVID protokoli

Na Šalatu smiju ući samo oni s važećim COVID EU Digitalnim putovnicama, odnosno moraju imati potvrdu da su cijepljeni, preboljeli COVID-19 ili imaju negativan PCR ili antigenski test na COVID 19. Za sve sudionike Šalate bit će organizirano antigensko testiranje na ulazu za publiku (vidi mapu gore) u iznosu od 50 kuna u subotu od 11 do 15 sati i u nedjelju od 17 sati na samoj Šalati. Djeca mlađa od 12 godina nisu dužna predočiti COVID potvrdu.

6. Šalata za Vukovar

Vukovarskim Bad Blue Boysima na kraju godine ističe najam lijepo uređenih prostorijama u središtu Grada Heroja i više ga neće moći produžiti. Prostor se stavlja na prodaju te je KND Bad Blue Boys pokrenuo akciju prikupljanja 250 tisuća kuna kako bi se otkupile prostorije u centru Vukovara i još jednom potvrdilo kako je VUKOVAR NAŠA KUĆA. Stoga, 10 posto prihoda od prodaje ulaznica za Šalatu Dinamo će uplatiti za navedenu akciju, a na Šalati će se, uz nezaobilaznu Ožujsku pivu, točiti i Vukovarsko pivo. Dinamo će 10 posto od svakog prodanog Vukovarskog piva također donirati navedenoj akciji.

7. Trofej Dinamo i Šibenik 1983 na Dinamovom YouTubeu i kanalima HNTV-a

Sve utakmice Trofeja Dinamo prenosit će se na Futsal Dinamovom YouTube kanalu, finale Trofeja Dinamo na YouTube kanalu Hrvatske nogometne televizije, a utakmice Futsal Dinamo – Šibenik 1983 i Superkup Oskar Kadrnka simultano na TV kanalu i YouTube kanalu Hrvatske nogometne televizije. Sve utakmice prenosit će i stručni komentator.

8. Premijera Dinamovih suvenira i učlanjenje

Na Šalati 2021 svi navijači moći će premijerno nabaviti nove Dinamove suvenire koji će se uskoro pronaći i na našem Webshopu. Također, na Šalati će se svi navijači moći učlaniti u klub za 2021. godinu i na taj način ostvariti pravo na brojne članske pogodnosti. Štand sa suvenirima i učlanjenjem nalazit će odmah po ulasku u kompleks (vidi točku pet) i prije ulaska na tribine.