Nakon godine dana provedene u plavom dresu, Futsal Dinamo napustio je Zvonimir Šućur, 27-godišnji Kninjanin koji je u Dinamo stigao početkom prošle sezone s pedigreom najboljeg strijelca 1.HMNL u sezoni 2021./22.

Polufinale Superkupa: Futsal Dinamo – Olmissum (subota, 9. rujna, Dom sportova II)

Popularni ‘Šućko’ krenuo je silovito. Na predstavljanju protiv Shkupija na Šalati zabio je svoj neslužbeni prvijenac, a u službenom debiju za Futsal Dinamo, u 2-2 remiju protiv Squarea zabio je oba naša pogotka. U drugoj utakmici, protiv Universitasa u Splitu, zabio je hattrick, a pogodio je i protiv Pule u Domu sportova II u trećem kolu te Novog Vremena u Makarskoj u četvrtom. Preneseno, Šućur je u prva četiri kola zabio u svakoj utakmici, ukupno sedam golova!

Iz drugog dijela sezone, pamtit ćemo njegov gol sa ‘zvukom sirene’ protiv ‘njegovog’ Šibenika 1983 u Kupu za (nažalost nesretno) raspucavanje šesteraca. Pamtit ćemo njegov hattrick Vrgorcu u zadnjoj utakmici prvog dijela sezone.

“Sezonu u kojoj osvojiš prvenstvo, nije teško rezimirati. Sve u svemu, zadovoljan sam sa svojim boravkom u Dinamu, ostaje žal za tim Kupom u kojem smo ispali ranije od očekivanog. Koji trenutak ću najviše pamtiti? Svakako svoj debi protiv Squarea u Domu sportova II, kada sam u prvom kolu prvenstva zabio oba naša pogotka”, rekao nam je u kratkom razgovoru Šućur koji karijeru nastavlja u Šibeniku 1983, klubu u kojem je dohvatio titulu najboljeg strijelca 2.HMNL i 1.HMNL.

“Cilj nam je povratak u elitu. Šibenik 1983 je klub s velikim ambicijama, a to je jedan od razloga zašto sam se vratio. Volim imati najveće ciljeve. Za kraj, zahvalio bih se svim navijačima Dinama na podršci koju su nam pružili u prošloj sezoni i bez koje teško da bismo mogli otići do samoga kraja”.

Šućur je u 30 utakmica za Futsal Dinamo zabio 17 pogodaka te je uz Kristiana Čekola držao drugo mjesto najboljih strijelaca u šampionskoj sezoni. Toj brojci upisao je i dvije asistencije, od čega jednu u finalu u Draženovom domu.

No, Šućka nećemo pamtiti samo po golovima i nevjerojatnom golgeterskom instinktu. Pamtit ćemo ga zbog njegovog pozitivnog i pobjedničkog karaktera. Pamtit ćemo njegovo igranje finala pod visokom temperaturom. Pamtit ćemo ga kao jednu vrlo pozitivnu i vedru osobu. Pamtit ćemo ga kao igrača koji je bio vrlo važan kotačić u osvajanju Dinamove povijesne krune.

Šućko, hvala ti na svemu i veselimo se nekom ponovnom susretu!

Dinamo – to si ti!