Još jedno izdanje, sedmo po redu, Plavog Svetog Nikole je pred nama! Na prvoj domaćoj utakmici u prosincu, uvijek oko Svetog Nikole, zaštitnika djece i pomoraca, Futsal Dinamo sad već tradicionalno organizira humanitarnu akciju kojoj je cilj pomoći djeci i mladima u ovo blagdansko vrijeme.

I ove godine u fokusu humanitarne akcije su mladi članovi Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice, koje ćemo ugostiti ovu nedjelju, 3.12. u KC Dražen Petrović s početkom u 18 sati kad nas očekuje utakmica osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Aurelije iz Vinkovaca.

Shodno tome, donosimo vam i pet najvažnijih stvari koje morate znati o humanitarnoj manifestaciji Plavi Sveti Nikola 2023.

1. Prvi put u povijesti – Plavi Sveti Nikola stiže na Kup!

Sve dosadašnje humanitarne manifestacije Plavi Sveti Nikola, koja potječe iz 2017., a korijene vuče iz 2014., igrale su se u sklopu prvenstvene utakmice. Prvi put u povijesti, Plavi Sveti Nikola sa svojim poklonima stiže na utakmicu osmine finala Kupa. U goste nam ove godine stiže vinkovačka Aurelia, trenutno drugoplasirana momčad 1.HMNL i klub koji je na mnogo načina obilježio povijest našeg kluba. Pobjedom u Vinkovcima 3. lipnja 2015. Futsal Dinamo izborio je plasman u 1.HMNL (današnju HMNL), a s Vinkovčanima nas veže i nekoliko prijateljskih utakmica humanitarnog karaktera. Između ova dva kluba razvilo se i veliko sportsko rivalstvo u omladinskim kategorijama. Aurelia je klub kojem je razvoj mladih i svoje Škole futsala primarna odrednica kluba i iznimno nam je drago da se sa svojim sportskim prijateljima ponovno susrećemo na utakmici u kojoj će i ove godine najveći fokus biti na mladima.

2. I ove godine za Judo klub osoba s invaliditetom Fuji

Osim sportskog cilja (plasmana na završnicu Kupa), i ovaj Plavi Sveti Nikola imat će humanitarni karakter. Kao i prošle godine i ove kroz humanitarnu aukciju unikatnih Dinamovih matchworn dresova, skupljamo sredstva za Judo klub osoba s invaliditetom Fuji čije su četiri judoke sudjelovale na svojem prvom međunarodnom turniru u sklopu Europske judo unije. S prodajom dresova cilj je pokriti troškove Fujija u Nizozemskoj, ali i skupiti sredstva za daljnje uspješno funkcioniranje kluba koji pomaže djeci s poteškoćama u razvoju.

3. Plavi Sveti Nikola pripremio je bogate poklone za najmlađe navijače

Iz pouzdanih izvora znamo kako će nas u nedjelju još jednom posjetiti i Plavi Sveti Nikola osobno! Moći ćete ga pronaći na tribinama KC Dražen Petrović, za vrijeme i poslije utakmice, pa dobro otvorite oči. Osim što će svojom pojavom, sigurni smo, izmamiti osmijehe mladih navijača, pripremio je i puno slatkih i slanih poklona koje će podijeliti svoj dobroj djeci u dvorani. Šibe smo mu rekli da ostavi kod kuće. Nemojte ga slučajno propustiti podsjetiti za svoj poklon!

4. Početak učlanjenja za 2024. godinu!

Na utakmici protiv Aurelije ove nedjelje počinje učlanjivanje za 2024. godinu! Dizajn majice i članske iskaznice za sada neka ostane tajna. Cijena članarine iznosi 15 eura za punoljetne i 10 eura za maloljetne.

5. Posljednja domaća utakmica u 2023. godini

Najljepša i najtrofejnija godina u povijesti kluba približava se samome kraju. Do kraja 2023. ostale su nam još dvije utakmice, a dvoboj protiv Aurelije na Plavog Svetog Nikolu je posljednja domaća utakmica u godini, ali i posljednja domaća do 27. siječnja kada ćemo u 12. prvenstvenom kolu ugostiti Square.

Ulaznice za utakmicu osmine finala Kupa protiv vinkovačke Aurelije i Plavog Svetog Nikolu 2023. možete kupiti na online platformi Core Event te u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37. Na dan utakmice prodavat će se i na blagajni KC Dražen Petrović s početkom u 17 sati.

Dinamo – to si ti!