Nakon bajkovitog 29. svibnja, i proslave prvog naslova prvaka države, kreće nova klupska sezona hrvatskog futsala. I to kako! U subotu 9. rujna, u polufinalu Superkupa u Domu sportova II, odigrat će se repriza finala Hrvatskog kupa iz prošle sezone (Futsal Pula – Šibenik 1983), te repriza finala HMNL-a (Futsal Dinamo – Olmissum). Idući dan (nedjelja, 10. rujna) igraju se utakmica za treće mjesto i finale.

Subota

16:30 Pula – Šibenik
19:00 Dinamo – Olmissum

Nedjelja

15:30 Za 3. mjesto
18:00 Final

U nastavku donosimo četiri stvari koje morate znati o Hrvatskom superkupu u malom nogometu.

1. Bitka za prvi trofej sezone

Hrvatski superkup igra se prema ‘španjolskom modelu’ u kojem sudjeluju finalisti prvenstva i finalisti Kupa. Prošle sezone Dinamo je osvojio naslov prvaka, a najbolja momčad u Kupu bila je Futsal Pula. Olmissum je viceprvak države, a Šibenik 1983 finalist Kupa. Prema tome, Superkup će na samom otvaranju sezone okupiti najbolje od najboljih. Futsal Dinamo je vrlo malo mijenjao roster u odnosu na prošlu sezonu. Umjesto Zvonimira Šućura u klub se vratio Mihovil Prgomet, redove je pojačao povremeni reprezentativac Nikola Gudasić, a izdanke naše Škole futsala Luku Bjelića i Kiku Dragaša Selakovića zamijenili su izdanci naše Škole futsala Filip Pranjić i Dominik Fotak koji su se u sjajnom svjetlu prikazali na U19 Euru u Poreču.

Preostala tri sudionika završnice imali su dosta promjena u rosterima, Futsal Pula i Olmissum su promijenili i trenere, a više o njima moći ćete pročitati u petak na našoj web stranici.

2. Godišnje i pojedinačne ulaznice u prodaji

Superkup se igra u organizaciji HNS-a, a domaćin je Futsal Dinamo. Prema tome, sve četiri utakmice dostupne su za vlasnike godišnjih ulaznica Futsal Dinama (svi vlasnici imaju pravo i na besplatno piće po danu koje možete pokupiti na jugozapadnom šanku u dvorani)), a u prodaju su puštene i pojedinačne ulaznice za oba dana finala. Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 5 eura, a za sve navijače rođene 2012. i mlađe ulaz je slobodan.

Godišnju ulaznicu možete nabaviti putem online obrasca, skeniranjem QR koda ili direktno u BBB Fan Shopu u Ilici 37, a moći ćete ju nabaviti i na samoj utakmici. Primjerke svojih godišnjih ulaznica možete podignuti na ulazu u dvoranu uz predočenje osobne iskaznice (svi navijači koji su godišnje ulaznice kupili 6. rujna ili kasnije, na utakmicu mogu ući uz predočenje osobne iskaznice, a svoj primjerak godišnje mogu podignuti na prvom kolu HMNL-a 22. rujna protiv Olmissuma i na svakoj idućoj domaćoj utakmici).

Fizičke ulaznice možete nabaviti putem online platforme CoreEvent, u BBB Fan Shopu u Ilici 37 ili na dane turnira na blagajnama Doma sportova II.

3. Polaznici Škole futsala na sjevernoj tribini, BBB na jugu

Polaznici naše Škole futsala nalazit će se na tribini iza Sjevernog gola. Podsjećamo, sredinom kolovoza krenuli su upisi u našu Školu futsala, a sve informacije o njima možete pročitati OVDJE:

Navijački Kop na ovoj utakmici bit će smješten iza južnog gola.

4. Štand s Dinamovim artiklima

U hodniku dvorane, između dva šanka nalazi se i Dinamov štand na kojem ćete moći nabaviti artikle Futsal Dinama i naše navijačke grupe BBB koja je nedavno izdala novu majicu Sjever uz odsutne. Na štandu ćete se moći i učlaniti u klub, a u subotu ćete moći nabaviti u ulaznice za finalni dan turnira.

Dinamo – to si ti!