U prijateljsko-humanitarnoj utakmici u vukovarskom Borovom naselju Futsal Dinamo svladao je Vukovar 91 s rezultatom 9:1. Utakmica se igrala u odlično popunjenoj dvorani, pred više od 1.500 gledatelja, a povod je bio obilježavanje 20. godišnjice od povratka imena Dinamo, odnosno prve utakmice koju je naš nogometni klub odigrao nakon povratka imena, 19. veljače 2000. u Gradu Heroju, protiv Vukovara 91 (0:0).

Utakmicu su organizirali Bad Blue Boysi iz Vukovara i hrvatski nogometni trećeligaš Vukovar 1991, a prihod od utakmice namijenjen je Nogometnoj školi Mali Vukovarac.

Iako rezultat ove utakmice nije bio u prvom planu, napomenimo kako je Dinamo na odmor otišao s prednosti od 3:0, dok su počasni pogodak domaćini zabili u samoj završnici dvoboja. Junak utakmice bio je Vito Gagulić koji je zabio četiri pogotka, Mihovil Prgomet zabio je tri, a po jedan su zabili Ivan Šulentić i Jakov Mudronja.

Dinamo je – Dinamo!

Bad Blue Boysi i Dinamovci iz svih krajeva Hrvatske počeli su se okupljati u Gradu Heroju u ranim jutarnjim satima. Središnje mjesto okupljanja bio je CB Trokut, pjevalo se, navijalo te se navijačka masa korteom zaputila do dvorane Borovo u koju je na kraju ušlo više od 1.500 ljudi.

A štimung u dvorani još će se dugo pamtiti, Bad Blue Boysi su prije samog početka utakmice podignuli „šetalicu“ s velikim Dinamovim grbom u srcu, ispod kojeg su razvili transparent „Dinamo je Dinamo“. Navijalo se gromoglasno i neprekidno svih 40 minuta utakmice i to ne samo na strani na kojoj su bili grupirani Bad Blue Boysi, kao da je bila riječ o utakmici odigranoj 19. veljače 2000.

Nakon utakmice održana je Plava noć na Richu te se nastavilo s proslavom jednog od najbitnijih dana za sve Dinamove navijače, dana kada se na Valentinovo 2000., prije 20 godina, vratilo ime Dinamo.

Posljednji čin obilježavanja tog jubileja Dinamovi navijači imat će danas, u 15 sati u Gradskom vrtu.

Naš klub okreće se novim prvenstvenim obavezama, i gostovanju kod Crnice u Šibeniku, idući petak u 20 sati.

Dinamo je – Dinamo!