Iako je dobru najavu utakmice već dao naš trener Mićo Martić u intervjuu za naše službene stranice, red je da podsjetimo na još neke detalje uoči Dinamovog prvog povijesnog četvrtfinala Hrvatskog kupa.

Plavi su prvi put izborili završni turnir kupa izbacivanjem dubrovačkog Squarea u dvije utakmice (3:0 u Zagrebu, 1:2 u Dubrovniku). Prema pravilniku HNS-a, ždrijeb nam je dodijelio klub s najjačim koeficijentom u kupu u proteklih pet godina, Split Tommy. Tako će naši dečki dvaput u samo tjedan dana odmjeriti snage s trenutno drugoplasiranom momčadi prvenstva. Treba napomenuti kako je zbog isključenja na utakmici s Alumnusom suspendirana prva zvijezda Splita, Franco Jelovčić, dok Brazilca Genarija nema zbog ozljede.

Dok će se Dinamo premijerno prezentirati na završnom turniru kupa, Splitovci su čak osam puta u klupskoj povijesti osvajali ovaj trofej. Zadnji put im je to pošlo za rukom prije dvije godine, kad su postali prvi drugoligaš koji je podigao pehar pobjednika. Ono što nas može ohrabriti jest činjenica da su lani zapeli upravo na ovoj stepenici. Porazilo ih je tad Novo Vrijeme, te kreiralo najveću senzaciju turnira.

Našim dečkima nakon velike pobjede u Makarskoj ne nedostaje samopouzdanja i ovu utakmicu kreću potpuno rasterećeni. Kao što je već napomenuo trener Martić, nema ozljeđenih ni kartoniranih, te pun roster izlazi na megdan Splitu.

Uoči utakmice porazgovarali smo s Davorom Kanjuhom, igračem za kojeg mnogi misle kako bi mogao biti glavna opasnost za Splićane.

– Slijedi nam jedna vrlo važna utakmica protiv Splita koji na papiru slovi kao favorit i koji ima velik broj izvrsnih igrača poput Neta, Sutona, Grcića… Međutim to ne znači da ćemo se mi predati. Kup predstavlja turnirski način igranja i na jednu utakmicu sigurno ih možemo iznenaditi, a za to je potrebno da mi budemo na najvišoj mogućoj razini.

Utakmica protiv Split Tommyja na rasporedu je danas u 21 sat. Nadamo se kako ćemo se večeras radovati novom velikom uspjehu našega Kluba.

Sebastian Sobota