Igrači Futsal Dinama prošle srijede počeli su s pripremama za početak nove sezone. Kao što smo i naveli u reportaži s početka priprema, a isto je potvrdio i Domagoj Čondić u razgovoru za klupsku stranicu, Dinamov stručni stožer kroz veći dio priprema neće na raspolaganju imati sve igrače. No, nećemo se previše žaliti, jer razlog izostanka su nastupi za hrvatske futsal reprezentacije!

Od ponedjeljka 21. kolovoza do subote 26. kolovoza hrvatska A reprezentacija u međimurskom Prelogu odradit će pripreme za Elitnu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2024. održava u Uzbekistanu. Podsjetimo, Hrvatska se u kvalifikacijskoj grupi nalazi s Francuzima, Slovacima i Nijemcima. Kvalifikacije otvaramo 16. rujna u njemačkom Chemnitzu, a drugu utakmicu igramo 20. rujna u Puli protiv Slovačke. U listopadu igramo dvomeč s Francuskom, prva utakmica igra se 5. listopada u Lavalu, a uzvrat 9. u Zagrebu u domaćinstvu Futsal Dinama! Kvalifikacije završavaju u prosincu. Hrvatska će 15. prosinca u Slavonskom Brodu dočekati Njemačku, a u posljednjem kolu gostujemo kod Slovačke. Osvajač grupe kvalificirat će se na Mundijal u Uzbekistanu, a četiri (od pet) najboljih drugoplasiranih momčadi skupine igraju dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Od Dinamovih igrača na pripreme A reprezentacije pozvani su Kristian Čekol, Mateo Mužar, Ante Piplica, Luka Perić i Kristijan Postružin. Sva petorica trebala bi biti u kadru reprezentacije i u rujnu.

Dio priprema propustit će i naša dva U19 reprezentativca, Filip Ivan Pranjić i Dominik Fotak bit će članovi U19 reprezentacije koja u Poreču od 2. do 10. rujna igra U19 Europsko prvenstvo. Hrvatska se nalazi u ‘skupini smrti’ s Francuskom, Španjolskom i Portugalom, a naši prvotimci na prozivku Duje Maretića stići će već 28. kolovoza.

Napomenimo kako će u stožeru reprezentacija biti naš trener vratara Mario Modrušan (A reprezenatcija) i kondicijski trener Domagoj Čondić (U19 reprzenetacija). Tako da će Dinamo, možemo reći, u narednom periodu imati čak devet reprezentativaca!

O rezultatima i uspjesima naših reprezentacija (i prvotimaca) obavještavat ćemo vas i na našim kanalima, a u ovom im trenutku možemo samo poručiti: “Sretno, dečki!”

Dinamo – to si ti!