Stigli smo i do našeg golmanskog trenera koji je, osim što trenira seniore, podrška i našim mlađim uzrastima. Mario Modrušan je u klubu već dvije godine, a iskustva ima i sa ženskom i s mladom futsalskom reprezentacijom.

Za početak smo se osvrnuli na posljednju sezonu koja je bila uspješna za cijeli klub.

“Ova sezona je sa sportske strane najuspješnija u povijesti kluba. Osim što smo obranili naslov prvaka u seniorima, dodali smo tome i Superkup, ali i pionirsku titulu, kadetsku broncu i juniorsko srebro. Uspjesi akademije vesele nas gotovo jednako kao i seniorski jer smo svjesni kako bjesomučno trošenje novaca na gotove seniorske igrače nije dugoročno održivo i kako je proizvodnja vlastitih domaćih igrača jedini ispravan put za naš futsal.”

Modrušan: Svjestan sam činjenice da moramo planirati nasljednike Pavlića i Piplice

Kako izgleda jedan golmanski trening? Slušaju li naši golmani?

“Svaki golmanski trening počinje otprilike 20 do 30 minuta prije početka momčadskog treninga kad golmani dolaze u dvoranu i odrađuju zagrijavanje. U pravilu tijekom svakog momčadskog treninga prvih 30 do 45 minuta radim odvijeno s našim golmanima. U najvećoj mjeri treninzi su usmjereni na brzinu donošenja odluka, anticipaciju i brzinu reakcije. I Piplica i Pavlić i Pranjić sve odrađuju maksimalno posvećeno i nemam nikakve zamjerke na njihov angažman.”

Iako si najviše posvećen seniorima, radiš i s mlađim golmanima u klubu. Kako je raditi s njima i ima li nekih razlika kada treniraš mlađe uzraste?

“Veseli me rad s mladim golmanima jer sam svjestan činjenice kako moramo planirati nasljednike Pavlića i Piplice. Kod njih je specifično to što veći fokus mora biti na razvoju motorike s obzirom na senzitivne faze i na učenju i usavršavanju tehničkih elemenata.”

Nije prošlo dugo otkako je naš Modri stajao među vratnicama kao golman. Vratili smo se malo igračke dane koje je osim u Hrvatskoj proveo u inozemstvu. Igrao je za talijanski Gruppo Fassina u drugom rangu natjecanja, a sezonu kasnije za poljski Red Devils iz Chojnica gdje osvojio kup.

“Imam osjećaj kao da su ti igrački dani bili prije deset godina, a ne do prije dvije godine. Nakon početnih dana u Uspinjači, najljepši dani vezani su uz Alumnus s kojim sam 2014. osvojio naslov prvaka (u momčadi s Đulvatom, Grgićem, Vukom, od današnjih kolega trenera).”

U klubu si već dvije sezone, zašto baš Dinamo?

“Nakon prestanka igračke karijere zvao me Matija Đulvat da se priključim trenerskom stožeru seniora i da pomognem Piplici da stasa i sazre, a ostalim golmanima da budem podrška tijekom njihove karijere u Dinamu.”

Modrušan o mladoj futsalskoj reprezentaciji: Iz generacije u generaciju smo sve kvalitetnijii

Osim što radiš u Dinamu, član si stožera mlade futsalske reprezentacije. Koliko dugo si tamo i kako je raditi s repkom?

“S mladom reprezentacijom je odlično jer imam prilike raditi s najtalentiranijim golmanima u Hrvatskoj. Stožer je mlad i nadobudan kao i ja, dozvole mi da radim kako smatram da je ispravno i to me zadovoljava. Iz generacije u generaciju smo sve kvalitetniji i sve više smanjujemo razliku u odnosu na najbolje europske reprezentacije, što znači da smo na pravom putu.”

Što očekuješ od nove sezone i imamo li neku golmansku zvijezdu koju ćemo uskoro gledati u seniorima?

“Nova sezona će biti izazovna, ali vjerujem kako ćemo opet biti najbolji kad je najvažnije. Prije svega očekujem da se Piplica potvrdi kao čvrsti stup ove momčadi i kao najbolji golman Hrvatske. Što se tiče mlađih golmana, velika očekivanja imam od našeg Pranjića koji je već dvije sezone u seniorskom kadru. Od još mlađih mi se sviđa upornost i ambicioznost Miletića.”

Zahvaljujemo Modrom na izdvojenom vremenu te mu u životu želimo sve najbolje, a na klupi Dinama puno uspješnih sezona!

Budi uz svoj Futsal Dinamo 

Dinamo – to si ti!