Futsal Dinamo u svoje je redove doveo još jednog hrvatskog reprezentativca. Vedran Matošević  prošle sezone igrao je za aktualnog prvaka Nacional s kojim se razišao i prešao u Futsal Dinamo.

 

“Nakon završetka prošle sezone nisam se uspio dogovoriti s upravom Nacionala oko uvjeta za novu sezonu i odlučio sam otići iz kluba. U Futsal Dinamu prepoznao sam zdravi projekt, iza kojeg stoje odlični ljudi i nije mi se bilo teško odlučiti gdje ću nastaviti karijeru”, rekao je Matošević za klupsku stranicu.

 

Matošević za hrvatsku reprezentaciju igra već više od sedam godina, a iza sebe ima i godinu dana provedenih u Italiji. U sezoni 2014/15 pola godine igrao je za tadašnjeg prvaka Luparense, a drugu polovicu za drugoligaša PesaroFano.

 

“Postoji velika razlika između talijanske i hrvatske prve lige, ponajviše zato što su talijanski prvoligaški dosta organiziraniji od naših. Puno su, da tako kažem, profesionalniji. Preporučio bih svakom mlađem igraču da, ako ima priliku, ode na neko vrijeme van i vidi kako je to igrati i trenirati kao pravi profesionalac u vrlo jakoj ligi. Naši klubovi za sada još nisu na toj razini. Za mene je velika stvar bila igrati za takav profesionalni klub. U Italiji sam najviše napredovao na području agresivnosti i obrambene igre, po kojoj su Talijani poznati”.

 

Prije odlaska u Italiju, Matošević je u sezoni 2013/14 igrao za Alumnus i osvojio naslov prvaka Hrvatske s novim-starim suigračima Matijom Đulvatom, Matijom Caparom, Hrvojem Penavom, Kristijanom Grbešom, Matejom Horvatom i Sadatom Ziberijem, a vodio ih je naš proslavljeni trener Mićo Martić.

 

“Većinu igrača Futsal Dinama jako dobro poznajem. Igrali smo zajedno u Alumnusu, za selekciju Verna i na različitim turnirima, a Mićo Martić mi je bio trener u nekoliko navrata i upoznat je s mojim kvalitetama i mogućnostima. Siguran sam da mi neće biti nikakav problem uigrati se sa svojim starim suigračima”.

 

Futsal Dinamo je ove godine složio vrhunsku momčad, koja je pravi spoj mladosti i iskustva. Dinamovi navijači puno očekuju u predstojećoj sezoni.

 

“Veselim se početku priprema i prvenstva. U Alumnusu sam uživao igrati s ovom ekipom i trenirati s Mićom Martićem. Jako mi je drago što smo se ponovno svi okupili u Dinamu. Tada smo prvenstvo osvojili prije svega jer smo bili jako dobra ekipa. Zajedništvo nas je dovelo do naslova prvaka. Nadam se da ćemo s istim zajedništvom, i uz pomoć našeg šestog igrača, doći do zajedničkog cilja. Naša kvaliteta u spoju s vjernim navijačima koji stalno dižu momčad može postići stvarno vrhunski rezultat”, rekao nam je Vedran.

 

Matošević je na nedavno završenim Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci bio u selekciji Verna ali nije igrao zbog rupture aduktora.“Aduktor me muči još od kraja prošlog prvenstva. Uzeo sam dužu pauzu kako bih sanirao ozljedu. Još uvijek mirujem i idem na kontrolu prije početka priprema pa ću vidjeti u kakom je ozljeda stanju. Međutim, osjećam napredak i vjerujem kako ću biti spreman za izazove koji su pred nama”.

 

Futsal Dinamo za nekoliko dana započinje s pripremama za novu sezonu na kojima će igrati s jakim internacionalnim ekipama poput prvaka Švicarske i Češke te slavnom portugalskom Benficom.

 

“Ja sam kao športaš uvijek želio igrati protiv jačih. Futsal Dinamo radi najbolji posao u Hrvatskoj, djelomično i zato jer često posjećuje jake međunarodne turnire. Mislim da je to odličan potez kluba. Takvi turniri su stvarno veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače koji još nisu igrali s takvim ekipama. Turniri u Zadru i Švicarskoj su odlična prilika da se kvalitetno pripremimo za prvenstvo”.

 

Vedran Matošević Dinamovim navijačima predstavit će se 9. rujna kada na Šalati naš klub dočekuje aktualnog osvajača grčkog kupa, Doukas SAC.

 

“Za vrijeme prve Šalate bio sam u Italiji i bio sam oduševljen kada sam vidio snimke navijanja na internetu. Pokazivao sam ih svojim suigračima u Luparenseu i nisu mogli vjerovati. Jako se veselim toj utakmici. Već sam igrao pred tako velikim brojem navijača, ali nikada nisu navijali za mene, tako da se jako radujem utakmici i nadam se da će biti fešta kao i zadnjih godine”.

 

Za kraj, naše novo veliko pojačanje poslalo je poruku Dinamovim navijačima.

 

“Pozivam sve navijače da nas, kao i do sada, prate na svakoj utakmici u velikom broju. Zajedno možemo ostvariti jako puno u narednoj sezoni”, poručio je Matošević.

 

Dinamo to smo mi!