Na veliko zadovoljstvo možemo objaviti kako je Futsal Dinamo postigao načelan dogovor o suradnji s engleskim klubom United Dragons FC iz Londona.

Osnovan 2008. godine, United Dragons je nogometni klub čiji je naglasak na razvoju igrača. Njihova Škola nogometa ima sličan cilj kao i naša Škola futsala. Žele razvijati igrače, odnosno njihove nogometne vještine i na taj način ih pripremiti za seniorske izazove, ali prvenstveno im žele omogućiti da narastu kao ljudi te razviti njihove socijalne vještine.

Već godinama se ističu kao klub koji radi sjajan posao s mlađim uzrastima, a nude trenažne programe za djecu već od dvije godine starosti, pa i nogometnu izobrazbu za šesnaestogodišnjake. U svom radu s mlađim polaznicima aktivno se bave futsalom zbog brojnih prednosti koje futsal nudi u razvoju mladih igrača te su organizatori prve futsal lige za mlade u Centralnom Londonu.

Krajem lipnja, predstavnici londonskog kluba bili su naši gosti u Zagrebu. Trener Matija Đulvat i članovi uprave vodili su obećavajuće razgovore s Denersonom Moreirom, voditeljem futsal poslova u United Dragons FC.

Zaključeno je kako s United Dragons FC dijelimo jednaku strast za futsal te kako oba kluba aktivno rade na razvijanju svijesti o futsalu u svojoj državi, kao i u Europi.

Načelan dogovor o suradnji uključuje stvari kao što su razmjena iskustava i najboljih praksi u radu s mladima, dodatna izobrazba trenera, slanje polaznika na razmjenu kako bi stekli i usvojili nova znanja, zajednička organizacija sportskih događaja i kampova te druge aktivnosti koje će koristiti razvoju igrača i osoblja oba kluba.

Suradnja dva kluba zamišljena je kao suradnja na duge staze, pa ćemo vas s više detalja upoznati u skoroj budućnosti.

Dinamo – to si ti!