Nakon što ste u četvrtak (31. prosinca) mogli pročitati prvi dio izvještaja s Godišnje skupštine kluba održane 30. prosinca, a odnosi se na sportski segment u protekloj godini, danas vam donosimo pregled druge točke Skupštine, koja se odnosila na pregled Škole futsala u 2020.

U naredna tri dana, donijet ćemo vam i preostale izvještaje s Godišnje skupštine, a popis izvještaja i datume objavljivanja istih možete pronaći na dnu članka.

2. Pregled Škole futsala u 2020. (voditelj Škole Nikola Grgić i predsjednik Matija Đulvat)

Naš bivši prvotimac Nikola Grgić početkom listopada 2020. preuzeo je vođenje Škole futsala, a uz to obnaša funkciju pomoćnika Alenu Jukiću u seniorima i juniorima.

Nikola Grgić izlaganje je otvorio s brojem polaznika u našoj Školi. U ovoj godini u klubu je treniralo 120 mladih igrača i igračica, a posebno je ponosan na juniore kojih imamo 23.

„I s kadetima je bolje nego prošle godine, imamo ih 14“, rekao je Grgić i nastavio:

„Broj polaznika kroz cijelu godinu bio je više-manje konstantan, unatoč koroni. Na trenerskoj razini imali smo dosta promjena. Petra Mandić više nije voditeljica Škole iz koje su još otišli Melani Mihić i Luka Pavković. Trenersku funkciju napustili su i Dario Posarić i Vladimir Škegro, no oni su ostali dio našeg tima. Dario sjajno vodi Facebook stranicu i web podstranicu Škole, a Škec uskače s treninzima kada mu god posao dopusti“, rekao je za početak Nikola Grgić.

„Generalna situacija u Školi je ok. Zbog cijele situacije s koronom niti nismo trebali imati puno trenera. Postojeći treneri uspijevaju pokriti sve što trebamo u ovom trenutku. Otvorili smo novu lokaciju na Prisavlju, i taman kada smo krenuli skupljati klince i klinke, došao je novi lockdown. Nadamo se da ćemo uspjeti dignuti taj Boćarski dom kada nam prilike budu dozvoljavale“.

„Cijelo vrijeme gledamo prema naprijed, nadamo se da će se popraviti situacija s koronom“, zaključio je svoje izlaganje Grgić.

Fali nam futsal trenera

Riječ je preuzeo predsjednik Matija Đulvat:

„Nakon Petrinog odlaska, Grga se nametnuo kao logično rješenje za preuzimanje voditelja Škole. Osim što je naš bivši igrač, njega je i trener Jukić preporučio kao najboljeg kandidata za ovu zahtjevnu poziciju“.

„Uz Boćarski dom kojeg smo nedavno otvorili, polaznici Škole treniraju u Megatonu, Domu sportova II, Fair Playu i Martinovci. Juniori i kadeti igraju nacionalna prvenstva, čeka se još prvenstvo za U15 ekipu. ZNS je pokrenuo natjecanja za U13, U11 i U9 koje igramo s nogometnim klubovima. Ide se i prema U7 i U5 natjecanjima, ali i ovo je već veliki pomak u odnosu na prije“.

„Što se trenera tiče. Problem je jednostavan. Fali nam futsal trenera. Petra, Melani, Luka, Dario i Škec morali su otići zbog drugih obaveza. No, ako pogledate, svi osim Posarića su nogometni treneri. Mi smo imali dva najbolja moguća futsal trenera. Ljude koji su bili rođeni za tu ulogu. No, Čuljo i Capi više nisu s nama. Mi moramo graditi svoje ljude. Našim trenerima dajemo ugovor o radu, plaćamo im polaganje licenci, trudimo ih se maksimalno zadržati u klubu. Učimo ih, ali učimo i mi od njih“, zaključio je ovaj segment kluba Matija Đulvat.

Treći izvještaj sa Skupštine – organizacijsko-logistički segment kluba u 2020. i članstvo – donosimo u ponedjeljak 4. siječnja, a izvještaje ćemo zaključiti tekstovima 5. i 6. siječnja.

1. Sportski segment kluba u 2020 (31.12.2020.) – predsjednik Matija Đulvat i dopredsjednik Hrvoje Penava
2. Pregled Škole futsala u 2020. (3.1.2021.) – voditelj Škole Nikola Grgić i predsjednik Matija Đulvat
3. Organizacijsko-logistički segment i članstvo (4.1.2021.) – tajnik Sebastian Sobota
4. Financijski plan za 2021. (5.1.2021.) – predsjednik Matija Đulvat
5. Zahvala najboljim volonterima i povjerenicima + razno (6.1.2021.) – tajnik Sebastian Sobota i predsjednik Matija Đulvat