Godišnja skupština Futsal Dinama za 2020. godinu održana je 30. prosinca u SD Megaton s početkom u 19 sati. Na Skupštini je sudjelovalo 14 od 1460 člana. To je i najmanji saziv Skupštine do sada što je bilo i za očekivati s obzirom na zabranu okupljanja većeg broja ljudi te naravno tragediju koja je dan ranije, 29. prosinca, pogodila Banovinu i Pokuplje.

Stoga donosimo detaljan izvještaj s posljednje Dinamove skupštine, raspoređen u pet nastavaka:

  1. Sportski pregled u 2020. (31.12.2020.) – predsjednik Matija Đulvat i dopredsjednik Hrvoje Penava)
  2. Pregled Škole futsala u 2020. (3.1.2021.) – voditelj Škole Nikola Grgić i predsjednik Matija Đulvat
  3. Organizacijsko-logistički segment i članstvo (4.1.2021.) – tajnik Sebastian Sobota
  4. Financijski plan za 2021. (5.1.2021.) – predsjednik Matija Đulvat
  5. Zahvala najboljim volonterima i povjerenicima + razno (6.1.2021.) – tajnik Sebastian Sobota i predsjedinik Matija Đulvat

Početak Skupštine

Godišnja skupština Futsal Dinama 2020. započela je tradicionalnim intoniranjem Lijepe naše. Uslijedila je minuta šutnje za preminule u tragediji koja je pogodila Glinu, Petrinju, Sisak i okolna mjesta te za naše heroje Oskara Kadrnku, Matiju Capara i Matu Čuljka kojem je 28. prosinca obilježena treća godišnjica od kada nas je napustio.

Voditelj Skupštine bio je član Kluba Vladimir Škegro koji je pročitao prijedloge za zapisničara i dvojicu ovjeritelja zapisnika. Skupština je jednoglasno prihvatila te prijedloge.

Od danas do srijede 6. siječnja 2021. objavit ćemo izvještaj sa skupštine u pet nastavaka.

Krećemo sa Sportskim pregledom kojeg su iznijeli Matija Đulvat i Hrvoje Penava. Ostale točke dnevnog reda pronađite na dnu članka, a objavljivat ćemo ih svakim danom u podne izuzev Nove godine (1.1.2021.) i Dana žalosti (2.1.2021.)

1. Sportski pregled (predsjednik Matija Đulvat i dopredsjednik Hrvoje Penava)

„Prije svega, zahvalio bih se svima koji ste unatoč cijeloj situaciji stigli na skupštinu. Zahvalio bih se i svim članovima koji su nas podržali u ovoj čudnoj godini. Zakonska regulativa je takva da smo ovu skupštinu morali odraditi u kalendarskoj godini. Veselimo se prvoj prilici u 2021. kada ćemo moći održati Skupštinu za puno veći broj članova“, rekao je u uvodu sportskog pregleda Matija Đulvat.

“Prije nego što krenem o klubu, moram reći da sam iznimno ponosan zbog svega što su naši navijači i članovi napravili u ovoj teškoj godini. I tu nije riječ o klubu. Nevjerojatno je što su sve napravili u ovim kriznim situacijama. Srcem mi je jako veliko. Nedavno mi se javio jedan naš član, koji je inače dosta kritičan prema rezultatima našeg kluba, da je ponosan na rad cijele zajednice. To je dokaz da naš klub ispunjava svrhu”.

“Što se sportskog segmenta tiče. Prošla godina je bila ista kao i prethodne. Ponovno smo u prvenstvu završili treći i nismo uspjeli izboriti to željeno finale. Istina, već se neko vrijeme očekuje taj iskorak, no mi svaki put osjećamo da smo mu jako blizu. I dalje smo fokusirani na razvoj Škole futsala. Da među klincima stvaramo taj pobjednički mentalitet. To vidimo na primjeru Matea Mužara, Jakova Mudronje, pa i mladih Filipa Novaka, Tonija Vučkovića koji su završili juniorski staž, te Luku Bjelića i Kiku Dragaša koji treniraju s prvom ekipom”.

“Ostatak prve momčadi je po meni jako dobar. Uz nekoliko nositelja igre, zatim Badrova i Matkovića koji još nisu iskazali svoj puni potencijal i posebno dolaskom Čekola te povratkom Grbeše od ozlijede, vjerujem da ćemo se dignuti na viši nivo”.

“Prijelazni rok traje do 31.1. Svašta se može dogoditi. Sigurno je da nitko ne odlazi”.

“Polusezonu završavamo na trećem mjestu. To je zadovoljavajuće, ali mi nismo s time zadovoljni. Očekujemo puno od ove sezone. Nitko nije nepobjediv, a to smo pokazali i protiv Makarana i Omišana“, zaključio je svoje izlaganje Matija Đulvat.

Povratak Čekola, Grbeše i, nadamo se, navijača

Nakon njega Skupštini se obratio dopredsjednik Kluba, Hrvoje Penava, koji ujedno igra poziciju pivota.

„Matija to nije spomenuo, ali iza nas je jako teška polusezona. Imali smo osam gostovanja u Dalmaciji, probleme s ozljedama i izolacijama. Ovo nisu alibiji, samo činjenice. Mi možemo i moramo bolje. Slažem se sa svime što je Matija rekao. Posebno sam zadovoljan zbog povratka Čekola. Mislim da nam malo fali da napravimo iskorak. Vidjet ćemo što će biti do kraja prijelaznog roka“.

Za kraj sportskog segmenta kluba, Skupštini se obratio i voditelj Vladimir Škegro:

„Kao predstavnik navijača, mogu reći samo da se nadam da će se cijela situacija smiriti i da će klub u doigravanju imati podršku svojih navijača na tribinama. Što se same momčadi tiče, koga god da dovedemo, uvijek će nam faliti još dva igrača…”, rekao je za kraj prve točke dnevnog reda.

Nastavak slijedi u nedjelju 3. siječnja, nakon proslave ulaska u novu godinu i obilježavanje dana žalosti za sve žrtve potresa u Petrinji.

2. Pregled Škole futsala u 2020. (3.1.2021.) – voditelj Škole Nikola Grgić i predsjednik Matija Đulvat
3. Organizacijsko-logistički segment i članstvo (4.1.2021.) – tajnik Sebastian Sobota
4. Financijski plan za 2021. (5.1.2021.) – predsjednik Matija Đulvat
5. Zahvala najboljim volonterima i povjerenicima + razno (6.1.2021.) – tajnik Sebastian Sobota i predsjedinik Matija Đulvat

Želimo vam sve najbolje u novoj godini!