Kadeti Futsal Dinama su ove sezone u vrlo turbulentnom razdoblju. Nakon odlaska trenera Grcića, na njegovo mjesto je došao Nikola Grgić. Iako rezultati to ne prikazuju, povećanje kvalitete se vidi iz utakmice u utakmicu.

Svakim novim dvobojem dečki imaju sve više minuta u egalu sa suparnicima, a do berbe bodova ih dijele ‘dječje bolesti’ futsala. Pogreške koje je potrebno svesti na minimum i koncentracija od prve do posljednje sekunde su ključ koji Nikola Grgić treba pronaći u svakom svom pojedincu da bi kao tim mogli iznjedriti pobjede.

Najesen su kadeti odigrali dva vrlo jaka Mastersa – Vinkovci i Omiš. I dok su u Slavoniji u listopadu zabilježena tri uvjerljiva poraza uz tek dva postignuta pogotka, u Dalmaciji je sredinom prosinca bila vidljiva mnogo veća razina kvalitete i naporan rad se isplatio. Nakon 2:1 pobjede protiv Crnice i tijesnog poraza istim rezultatom od Olmuissuma, do zadnjeg kola su dečki imali izgleda za prolazak, pa čak i prvo mjesto u skupini. Vinkovačka Aurelia je ipak bila prejaka i s dužom klupom treću utakmicu u danu. Nadamo se da će sljedeći Masters biti taj u kojem ćemo proći skupinu i ući u borbu za medalje.

U 1.HMNL nakon 6 kola zabilježeno je isto toliko i poraza. Najteži je uprav posljednji protiv vodećeg Jesenja dok su utakmice s Novim Marofom, Uspinjača Gimkom i Alumnusom dokazali da nismo daleko od momčadi koje su ispred nas trenutno. Uz sve bolje Ervina Ćatića, Marija Šoštarića i Ervina Šabana, nadamo se da će i ostatak momčadi izvući najbolje od sebe kako bi dečkima pobjeda postala navika.

Prošle sezone kadeti su imali veoma zapažene rezultate, a nadamo se da će stopama sadašnjih juniora ovo proljeće krenuti i naši kadeti.

#Dinamotosmomi