Dinamo sutra igra zadnju domaću utakmicu ove sezone. U goste nam u 21. kolu stiže MNK Split Tommy, utakmica počinje u 20:00. Kao što ste već imali prilike čitati na našim službenim stranicama, Futsal Dinamo će ovaj susret igrati pred praznim tribinama. Disciplinski sudac HNS-a ublažio je kaznu našem klubu, ali ga je ipak kaznio na težak način, jer već smo pisali o tome koliki je udarac za sve nas igrati bez podrške navijača.

Ipak, iz svoje se kože ne može. Plavi će Splitovce ugostiti u neobičnom ambijentu, u lovu na prvu pobjedu protiv velikih rivala. U prve dvije utakmice Tommy je slavio, ali ono što veseli sve navijače Dinama je velika razlika u odnosu snaga na ta dva ogleda. Prvi, u 10. kolu prvenstva, završio je 7:2 u korist Splita, dok je drugi, prije šest dana u četvrtfinalu kupa, također otišao na stranu gostiju. Na semaforu je u konačnici pisalo 6:4. Obje je utakmice Dinamo otvorio katastrofalno, Split se brzo odlijepio i dominirao terenom. Međutim, za razliku od jesenskog sraza,  u kojem su Tommyjevci mirno priveli utakmicu kraju, prošlog tjedna smo u Sutinskim vrelima svjedočili pravoj drami. Dinamo je pokazao karakter i nadoknadio zaostatak od četiri gola! Za konačni preokret falilo je malo više sportske sreće i umijeća.

Upravo ovakav karakteran pristup utakmici očekuju Dinamovi navijači i sutra u dvorani 2 Doma sportova. Plave čeka puno teži posao nego u prošlotjednom ogledu, ali uz pravi ulazak u utakmicu nema straha od neuspjeha. Treba spomenuti kako i jedni i drugi ulaze u ovaj dvoboj u ponešto izmijenjenim sastavima. Dinamu će nedostajati suspendirani Ziberi, te ozlijeđeni Perković i Đulvat. Split će pak, u ovoj utakmici biti dodatno pojačan. Jelovčić je u prošloj utakmici bio kartoniran, dok je Genario vukao dugotrajnu ozljedu. Obojica bi sutra trebala biti u kadru, te bi trener Splita Mladen Perica-Štrla trebao imati slatke brige u slaganju sastava.

Najavu utakmice i svoja očekivanja od iste s nama je podijelio Matej Horvat.

– Sa Splitom se susrećemo po drugi puta u samo tjedan dana, ovoga puta u prvenstvu. O našim gostima imam samo riječi hvale. Iznimno su kvalitetna momčad s puno sjajnih pojedinaca, ali ja se nadam kako ćemo ovog puta odigrati puno bolju utakmicu od one u Kupu. Iako smo izgubili, taj nam je dvoboj pokazao kako možemo parirati momčadi Splita, ali samo ako nam je koncentracija na 100% tijekom čitave utakmice i ako svoje pogreške svedemo na minimum.

Pred Dinamom je nesumnjivo teška utakmica, protiv vjerojatnog suparnika u polufinalu doigravanja. Naravno, igračima će posebno biti čudno nastupati na domaćem terenu bez fanatičnog navijanja. Međutim, vjerujemo kako će upravo to u njima probuditi dodatan inat i želju i vjeru u pobjedu nad Tommyjem. Dinamo je klub koji postoji zbog navijača, za navijače i čiji su vlasnici navijači. Ova priča raste svakim danom, a koji bolji poklon od pobjede nad ljutim rivalima mogu navijači poželjeti kako bi proslavili jubilarno tisućito učlanjenje u klub ove godine?

Dinamo – to si ti!

 

Sebastian Sobota