Pripreme Futsal Dinama za novu sezonu zasad prolaze po planu. Na terenu Plavi još nisu iskusili poraz, atmosfera među igračima je sjajna, treninzi su svakodnevni, a novih izazova ne nedostaje.

Sve je započelo početkom rujna kad nam je na Šalati gostovao prvak Sjeverne Makedonije Futsal Shkupi s kojim smo odigrali tvrdih 2:2. Uspješniji smo zato bili na sutrašnjoj trening utakmici gdje smo Shkupi svladali s 3:1 i poželjeli im sreću u UEFA Ligi Prvaka. Zatim smo u Poreču odigrali dvije trening utakmice protiv reprezentacije Saudijske Arabije. Prva je završila 1:1, a u drugoj su Plavi slavili s visokih 6:1. Njima smo također poželjeli sreću za nadolazeće AFC Azijsko prvenstvo.

Zatim smo slavili u utakmici s gradskim rivalima Uspinjačom-Gimkom sa 6:3 i pritom prikazali odličnu igru i kombinatoriku. Posljednji protivnik na pripremama bio nam je MNK Bjelovar čiji smo bunker uspješno probili za 7:1 pobjedu.

Memorijalni turnir “Prijatelji za Marina” u Gospiću (nedjelja 25.9.)

Sljedeći izazov na pripremama je memorijalni turnir u Gospiću gdje ćemo se ‘pohrvati’ s tri drugoligaške ekipe, dvije sa ‘zapada’ i jednom s ‘juga’.

Memorijalni turnir “Prijatelji za Marina” igra se u čast i spomen na prerano preminulog nogometaša Marina Ćaćića. Nesretni 23-godišnjak srušio se na terenu na Božićnom turniru u Gospiću prošlog prosinca te je jedna mlada karijera naprasno prekinuta. Podrobniji poznavatelji zagrebačkog nogometa, Marina će se možda sjetiti iz njegove epizode u NK Trnje. Dugi niz godina, Marin je bio član i MNK Lika Šport, domaćina spomenutog memorijala. Stadion NK Croatia 92 iz Ličkog Osika sada nosi Marinovo ime.

Osim Futsal Dinama, na Marinovom memorijalu nastupit će domaćini MNK Lika Šport, HMNK Rijeka i MNK Šibenik 1983. Utakmice su na rasporedu u nedjelju 25. rujna, a cijeli program u Gradskoj dvorani u Gospiću počinje u 12:45 kad će biti upriličena svečanost otvaranja Memorijalnog malonogometnog turnira.

U 13:00 odigrat će se prvo polufinale u kojem ćemo odmjeriti snage protiv HMNK Rijeka, a u drugom polufinalu u 14:25 igrat će MNK Lika Šport i MNK Šibenik 1983. Nakon kraće pauze, utakmica za treće mjesto odigrat će se u 17:00, a veliko finale na rasporedu je u 18:15.

Prije turnira, u 11 sati održat će se misa za Marina Ćaćića u crkvi Svetog Josipa u Ličkom Osiku, a potom će uslijediti i polaganje cvijeća i vijenaca Marinu u sjećanje.

Pozivamo sve navijače Dinama iz Like i okolice da posjete i podrže Marinov memorijal u nedjelju u Gospiću te daju posljednju podršku Plavima pred početak nove sezone. Podsjećamo, Futsal Dinamo ugostit će dubrovački Square u sklopu 1. kola nove sezone 1.HMNL u petak 30.9. od 18:15 sati.

Dinamo – to si ti!